Een helder ruimtelijk concept

Rooijakkers Architecten staat voor heldere concepten, inventieve oplossingen, doordachte details en sfeervolle interieurs. Pure architectuur die verankerd is met de omgeving en met toewijding en aandacht is gemaakt. We starten elke opgave met de vertaling van de specifieke wensen van de opdrachtgever naar een helder ruimtelijk concept. Vaak vinden we een inventieve ruimtelijke oplossing die meer oplevert dan de opdrachtgever had durven dromen. Een oplossing die naast de gevraagde vierkante meters ook meer ruimte, fraai daglicht, mooie lange zichtlijnen of prachtig uitzicht geeft.

Verfijnde detaillering

Het heldere concept werken we tot in detail uit. Het interieurontwerp, de gekozen materialen en het kleurgebruik vormen altijd één geheel. Indien mogelijk wordt ook het tuin- of omgevingsontwerp meegenomen in het plan. Een goed voorbeeld van deze integratie van interieur- en exterieurontwerp is bijvoorbeeld  Kinderboerderij Engbergen.

Duurzame materialen

Rooijakkers Architecten heeft een voorliefde voor werken met hout en duurzame materialen. Tuinpaviljoen De Lichtvang in Soest is volledig in hout gebouwd, zowel het casco als het interieur. Bij Kantoorvilla CeeCee20 vormde de detaillering van de vernuftige zelfdragende houten gevel een belangrijk uitgangspunt van het ontwerp.

‘Zichtlijnen en doorkijkjes zitten altijd op precies de goede plek.’

Theo Rooijakkers

Rooijakkers Architecten is in 2015 opgericht door Theo Rooijakkers. Daarvoor werkte hij o.a. als architect bij Bullhorst Architecten en AG Architecten en richtte in 2001 Rooijakkers + Tomesen Architecten op. Naast zijn werk als architect gaf hij jarenlang les op de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag en de Faculteit Bouwkunde van de TU Delft. Theo Rooijakkers heeft zowel de opleiding Interieurontwerp aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag als de studie Bouwkunde aan de TU Delft afgerond.

‘Theo Rooijakkers is een bevlogen architect met een goed gevoel voor schoonheid en kleur. Hij is in staat voor elke ingewikkelde opgave een creatieve oplossing te vinden die niet alleen iets toevoegt, maar ook de kwaliteit van het bestaande versterkt.’