Loftwoning Arnhem

Deze woning kenmerkt zich door een ongebruikelijke breedte van bijna 10 meter. Om deze maat optimaal te benutten is de woonruimte op de eerste verdieping als een vrij indeelbare loft ontworpen. Een uitkragend ‘kamerbreed’ raam accentueert de breedte en geeft mooi zicht op de overzijde en de mogelijkheid diep de smalle straat in te kijken.

Om het loft-gevoel te versterken is gebruik gemaakt van industriële materialen, zoals stalen gevelbeplating, betonvloeren, touwgaas en een thermisch verzinkte stalen spiltrap. De trap draait in één beweging door het hele huis en verbindt zo de vier bouwlagen, van de kelder tot aan het riante dakterras. Bovendien zorgt deze trap voor daglicht in het hart van de woning.

Door de onderdoorgang naar het gemeenschappelijk achterterrein is de begane grond smal. Hier bevinden zich de entree, een werkruimte aan de straat en de slaapkamer. Een slimme service-zone met de benodigde installaties, leidingschachten, meterkast, garderobe, kasten, sanitair en de keuken ligt langs de woningscheidende wand en loopt door over de hele diepte én hoogte van het huis.

Lofthuis Arnhem maakt onderdeel uit van een rij zelfbouwwoningen. Dit project was in 2018 genomineerd voor Heuvelinkprijs.

Programma
Nieuwbouw woning
Locatie
Nijhoffstraat 48a, Arnhem
Opdrachtgever
Fam. Penders, Leibbrand
Opgeleverd
2016
Partners
Pieters Bouwtechniek, Utrecht \ Claus Aannemingsmaatschappij, Doesburg