Tuinvleugel

In de Vijverwijk in Veghel heeft Rooijakkers Architecten een tuinvleugel ontworpen. De wens van de opdrachtgevers om ‘door de zon wakker gekust te worden’ is gerealiseerd door de bestaande woning uit 1970 uit te breiden met een aparte slaapvleugel aan de tuin.

Het open karakter van de bestaande villa is dankbaar doorgezet in de nieuwbouw. Door de aaneenschakeling van een ‘walk-through-closet’, bibliotheek/muziekkamer, slaapruimte, badkamer en terras ontstaat een route die de bewoners steeds dieper de tuin in voert. Waar de ‘walk-through-closet’ en de bibliotheek nog de nodige beschutting geven, opent de slaapruimte zich ten volle naar de tuin.

Een doorgaande horizontale raamstrook onder het dak verbindt alle ruimten in de slaapvleugel met elkaar en laat de lage ochtendzon fraai de achterwand beschijnen. Deze architectonische ingreep geeft de horizontaal georiënteerde vertrekken een verrassende en elegante ruimtelijkheid. De houten lamellen voor het glas aan de tuinzijde filteren het zonlicht en bieden een panoramische blik op de tuin.

Programma
Uitbreiding woonhuis
Locatie
Burgemeester van Lithstraat 4 Veghel
Opdrachtgever
particulier
Opgeleverd
1999
Partners
Bouwkundig Adviesburo Spierings, Veghel \ Bouwbedrijf Olijslagers, Veghel \ Prinssen Installatietechniek, Uden \ Buro Vis aVis tuinontwerpers, Woudrichem