Vakantiehuis Vennemeer

Dit vakantiehuis is prachtig gelegen aan het Vennemeer in Oud-Ade. De familie Rotteveel van der Geest kocht in 2006 deze compacte bungalow om met het gezin de weekenden en vakanties door te brengen. De uitstraling en inrichting van het oorspronkelijke huis waren echter zeer gedateerd en niet passend bij het gewenste vakantiegevoel.

In de aangepaste plattegrond is door Rooijakkers Architecten een duidelijk onderscheid gemaakt tussen de besloten straatkant en de open waterkant. Door de grote slaapkamer te verplaatsen is de plattegrond aan de waterkant maximaal open gemaakt, waardoor ruimte voor een eetkeuken vrij kwam. Ook de entreedeur is naar de waterkant verplaatst, een groot deel van het jaar vormt het terras aan het meer immers de entreezijde van het huis. De achterkant van het huis is de voorkant geworden.

De bestaande gevel is aan de waterkant vervangen door een volledig glazen pui om maximaal van de zon en het uitzicht over het meer te genieten. Alle slaapkamers hebben een plek gekregen aan de besloten kant en de inpandige badkamer heeft een groot daklicht gekregen om ook hier het buitengevoel te ervaren.

Rooijakkers Architecten gaf het exterieur van de bestaande bungalow een geslaagde ‘make-over’ door het metselwerk donkergrijs te schilderen en de dakranden te voorzien van fraai lattenwerk. In het interieur dragen lichte, frisse kleuren bij aan de zomerse sfeer van een vakantiehuis. 

Programma
Verbouwing vakantiebungalow
Locatie
Vennemeer, Oud-Ade
Opdrachtgever
Fam. Rotteveel Van der Geest
Opgeleverd
2017
Partners
Timmerbedrijf HOGA, Roelofarendsveen